De Thomas Stichting voor Jongeren is op zoek naar een Algemeen Bestuurslid (vrijwilligersfunctie voor enkele uren per maand).

De Thomas Stichting voor Jongeren is op zoek naar een nieuw Algemeen Bestuurslid (vrijwilligersfunctie voor enkele uren per maand). 

Ben je een enthousiaste man/vrouw met organisatievermogen en wil je een klein deel van je tijd inzetten voor kansarme kinderen in India? Dan zoeken we jou!  

Wie zijn wij:  
De Thomas Stichting voor Jongeren zet zich al 30 jaar in voor de ontwikkeling van kansarme kinderen in India. Wij ondersteunen op dit moment zo’n 1300 kinderen, verdeeld over 16 kindertehuizen, door een bijdrage te leveren aan de kosten voor levensonderhoud en onderwijs. De kinderen verblijven in kindertehuizen die onder leiding staan van de zusters van de orde van de Franciscan Sisters of St. Joseph te Chennai.   

Het bestuur houdt zich o.a. bezig met fondsenwerving, communicatie, onderhouden van donateurenbestand en contact met de Zusters in India. Maandelijks vindt er een vergadering plaats (om de maand telefonisch en face-to-face). Daarnaast gaan er vanuit het bestuur jaarlijks enkele leden op controlereis naar India voor toezicht op de bestedingen en de leefomstandigheden van de kinderen. Door deze bijzondere reis ben je als vrijwilliger echt verbonden met het doel van de stichting.  

Wie ben jij: 

  • Je kunt mensen motiveren en mobiliseren om een actieve bijdrage te leveren aan onze doelstelling 
  • Je hebt interesse in ontwikkelingshulp en bent bereid eens in de drie jaar naar India af te reizen   
  • Je denkt graag mee en hebt ideeën over de visie en toekomst van de stichting.  


Je Taken: 
Als algemeen bestuurslid ben je verantwoordelijk voor verschillende aandachtgebieden die in overleg verdeeld worden. Voorbeelden:  

  • Contact leggen en onderhouden met potentiele donateurs (denk aan stichtingen, bedrijven en andere organisaties). 
  • Fondsenwervingsplan opstellen en implementeren. 
  • Uitbreiden van het netwerk van de stichting 
  • Ondersteunen van en begeleiden bij het optimale gebruik van onze social media kanalen. 
  • Contact onderhouden met de zusters in India om afspraken op te volgen. 


Wil je meer weten over de rol als Algemeen Bestuurslid binnen de stichting? Neem dan vrijblijvend contact met ons: Info@thomasstichting.nl