De Thomas Stichting voor Jongeren is op zoek naar een Penningmeester (vrijwilligersfunctie voor enkele uren per maand).

De Thomas Stichting voor Jongeren is op zoek naar een nieuwe Penningmeester (vrijwilligersfunctie) die een klein deel van zijn/haar tijd wilt inzetten voor kansarme kinderen in India.
 

Wie zijn wij: 
De Thomas Stichting voor Jongerenzet zich al 30 jaar in voor de ontwikkeling van kansarme kinderen in India. Wij ondersteunen op dit moment zo’n 1300 kinderen, verdeeld over 16 kindertehuizen, door een bijdrage te leveren aan de kosten voor levensonderhoud en onderwijs. Het bestuur is een groep van vier vrijwilligers (tussen de 25 en 40 jaar) die met veel energie en betrokkenheid aan de doelen van de stichting werken.

Het bestuur is een groep van vier vrijwilligers (tussen de 25 en 40 jaar) die met veel energie en betrokkenheid aan de doelen van de stichting werken. Als bestuur houden we ons o.a. bezig met fondsenwerving, communicatie, onderhouden van donateurenbestand en contact met de Zusters in India. Maandelijks vindt er een vergadering plaats (om de maand telefonisch en face-to-face). Daarnaast gaan er vanuit het bestuur jaarlijks enkele leden op controlereis naar India voor toezicht op de bestedingen en de leefomstandigheden van de kinderen. Tijdens deze reis leer je het land en de kinderen persoonlijk kennen en kan je met eigen ogen zien waar je als bestuur voor werkt.  Deze unieke ervaring zorgt ervoor dat je als vrijwilliger echt betrokken voelt bij het doel van de stichting.  
 

Wie ben jij:  

 • Je kunt mensen motiveren en mobiliseren om een actieve bijdrage te leveren aan onze doelstelling  

 • Je hebt interesse in ontwikkelingshulp en bent bereid eens in de drie jaar naar India af te reizen    

 • Je denkt graag mee en hebt ideeën over de visie en toekomst van de stichting   

 • Je hebt ervaring met het verwerken van administraties en het opstellen van financiële overzichten en jaarcijfers.  
   

Je Taken als penningsmeester:   

 • Verwerken van de financiële administratie, maandelijkse incasso’s van donaties en betalingen   

 • Maandelijks geef je het bestuur een financiële update en advies waar nodig   

 • Je stelt de jaarrekening op en ondersteunt het bestuur bij het opstellen van het jaarverslag   

 • Je stelt de (meerjaren) begroting op.  

 • Je beoordeelt de jaarlijkse financiële aanvraag vanuit India   
   

Wil je meer weten over deze rol binnen de stichting? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via Info@thomasstichting.nl of neem een kijkje op onze website  http://www.thomasstichting.nl/